Jelentősen átalakul a szakmai képzések rendszere - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Cikkek, hírek

Jelentősen átalakul a szakmai képzések rendszere

megszűnik

Figyelem, ez a cikk több mint egy éve nem frissült!

Magyarország Kormánya a 1168/2019. (III. 28.) Korm. határozatával elfogadta az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Szakképzés 4.0” néven megjelent javaslatát a szakképzési és felnőttképzési rendszer megújítására. A határozat értelmében 2020-tól a kormány jelentősen csökkentené – 766-ról 200-ra - a választható szakmák körét, sőt maga az OKJ is megszűntetésre kerülne. 

A jelenlegi OKJ rendszer szakképesítéseit a jövőben két részre osztanák. Egyik csoportban az alapszakmák ötéves technikumban, hároméves szakképző iskolában, illetve iskolarendszerű felnőttoktatásban másfél-három év alatt lennének megszerezhetőek.

A másik csoportot azok a szakmai képesítések alkotnák, amelyek a fentieknél rövidebb idejűek vagy specializációként ráépülnek valamelyik alapszakmára. Ezeket azonban csak felnőttképzésben lehet majd megszerezni, vizsgázni pedig független vizsgaközpontokban kellene.

Érdemes tehát még ebben az évben, minél hamarabb elkezdeni a kiszemelt képzést!

Éppen ezért, ha még OKJ-s végzettséget szeretne, amit biztosan elfogadnak a munkáltatók, és amivel még külföldön is érvényesülni lehet, akkor mindenképpen érdemes még a Saldo Zrt. idén induló tanfolyamaira jelentkezni, ugyanis most még időben, óraszámban rugalmasabb, rövidebb képzésben szerezheti meg a piac által ismert szakmai bizonyítványt és a vele járó tudást.

 

Saldo-tipp

Tekintse át képzési kínálatunkat
és iratkozzon be Ön vagy kollégája
valamelyik képesítést adó tanfolyamunkra!

2019-09-02

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Iratkozzon fel a Saldo hírlevelére
és mi naprakészen tartjuk adóügyekben!