Állatkerti belépőjegy juttatása a munkavállalónak - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Kérdése van? 06-30-237-9822
Cikkek, hírek

Állatkerti belépőjegy juttatása a munkavállalónak

adózás munkavállalói juttatás

allatkerti_belepojegy_juttatas.jpg

Adható-e a dolgozónak adómentesen állatkerti belépőjegy?

A vállalkozások számos esetben állatkerti belépőjegyet juttatnak munkavállalóik részére. A juttatással kapcsolatban érdemes azonban megvizsgálni annak adókötelezettségét is.

A magánszemélynek juttatott állatkerti belépő csekély értékű ajándéknak minősülhet. A csekély értékű ajándék személyenként évi egy alkalommal, a minimálbér 10 százalékáig (16.740 Ft) adható, mely után a juttatónak az állatkerti belépő értékének 1,18-szorosa után 15 százalék jövedelemadó és 15,5 százalék szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettsége keletkezik. A kifizetőnek a csekély értékű ajándék juttatásáról nyilvántartást kell vezetnie.

Amennyiben 2021-ben már csekély értékű ajándék juttatásban részesült a munkavállaló, akkor a belépő értékét a munkavállaló nem önálló tevékenységből származó jövedelmének kell tekinteni.

Fontos felhívni a figyelmet, hogy az állatkerti belépő nem értelmezhető az Szja tv. 1. melléklet 8.28. pontjában nevesített kulturális szolgáltatásnak, így a juttatás e jogcímen nem lehet adómentes.

2021-08-18

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Legyen mindig naprakész és értesüljön a legfontosabb változásokról!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!