Hogyan határozzuk meg a gazdasági társaságok felügyelőbizottsági tagjának FEOR számát? - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Kérdése van? 06-30-237-9822
Cikkek, hírek

Hogyan határozzuk meg a gazdasági társaságok felügyelőbizottsági tagjának FEOR számát?

felügyelőbizottsági tag feor gazdasági társaságok

A gazdasági társaságok jelentős részénél működik felügyelőbizottság. Létrehozása kötelező, ha a társaság teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóinak létszáma éves átlagban a kétszáz főt meghaladja, és az üzemi tanács nem mondott le a felügyelőbizottságban való részvételről.

A felügyelőbizottság tagjai elsősorban ellenőrző tevékenységet végeznek. A felügyelőbizottsági tagság egy választott tisztségviselői jogviszony, melyre a Ptk. szerint a megbízási szerződés szabályait kell megfelelően alkalmazni.

2019. január 1-től a 1908-as bevallás hibaüzentet írt ki küldés előtt, ha a gazdasági társaságok felügyelőbizottsági tagjainál nem rögzítettünk FEOR számot.
Kérdésünkre a Központi Statisztikai Hivatal az alábbi tájékoztatást nyújtotta a felügyelőbizottsági tagok FEOR besorolásához.

  • „Amennyiben magasabb képzettséget igénylő feladatokat, pénzügyi ellenőrzéseket végez a Felügyelőbizottsági tag, akkor a 2513 Könyvvizsgáló, könyvelő, könyvszakértő vagy a 2514 Kontroller, esetleg a 2910 Egyéb, magasan képzett ügyintéző.
  • Amennyiben  a feladatok ellátása szerényebb ismeretekkel, alacsonyabb végzettséggel is teljesíthető, akkor megfelelő a 3614 Számviteli ügyintéző, vagy a 3910 Egyéb ügyintéző foglalkozás.”

A KSH által ajánlott FEOR szám besorolás alkalmazásával a havi 1908-as számú bevallást hibaüzenet nélkül ki lehet tölteni.

Saldo-tipp

Tudta, hogy a Saldo Zrt. kiemelten foglalkozik
munkaügyi és bér tanácsadással?
Ha érdekelt a témában,
keressen minket és kérjen tőlünk ajánlatot!

 

2019-02-26

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Legyen mindig naprakész és értesüljön a legfontosabb változásokról!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!