Emelkedik az egyszerűsített foglalkoztatottak után fizetendő közteher - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Kérdése van? 06-30-237-9822
Cikkek, hírek

Emelkedik az egyszerűsített foglalkoztatottak után fizetendő közteher

egyszerűsített foglalkoztatás

egyszerusitett_foglalkoztatas_02.jpg

A módosítás következtében jelentősen nő az egyszerűsített foglalkoztatás keretében foglalkoztatott munkavállalók után fizetendő közteher. A közteher mértéke 2022. július 1-jétől a minimálbér mértékének függvényében kerül meghatározásra. E szerint az alkalmi munkavállalók után a hónap első napján érvényes minimálbér 1 százalékának, a mezőgazdasági és turisztikai idénymunka esetén a hónap első napján érvényes minimálbér 0,5 százalékának megfelelő mértékű közterhet kell fizetnie a munkáltatóknak.

Az egyszerűsített foglalkoztatottak után fizetendő napi közteher mértékének növekedésével összhangban emelkedik a munkavállalók ellátásának az alapja is, mely a továbbiakban a mezőgazdasági és turisztikai idénymunka esetén a hónap első napján érvényes minimálbér 1,4 százaléka, alkalmi munkavállalás és filmipari statiszta munka esetén a hónap első napján érvényes minimálbér 2,8 százaléka.

Változik a filmipari statiszta alkalmi munkavállalóknak fizetendő nettó jövedelem értékhatára is. 2022. július 1-jétől a filmipari statiszta alkalmi munkavállalásból származó nettó jövedelem a hónap első napján érvényes minimálbér 12 százalékának megfelelő összegű lehet, azaz napi 18 000 forintról napi 24 000 forintra emelkedik.

tablazat_02.jpg

2022-06-08

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Legyen mindig naprakész és értesüljön a legfontosabb változásokról!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!