Adómentes a tanulók étkeztetése - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Cikkek, hírek

Adómentes a tanulók étkeztetése

étkeztetés hideg meleg étel iskolai rendszerű képzés

Figyelem, ez a cikk több mint egy éve nem frissült!

Az iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő szakképző iskolai tanulók részére a gyakorlati képzést ellátó gazdálkodó szervezeteknek a gyakorlati képzési napokon kedvezményes étkezést vagy az étkezési költségekhez természetbeni hozzájárulást kell biztosítaniuk. Ez a kötelezettség vonatkozik mind a tanulószerződés, mind az együttműködési megállapodás alapján gyakorlatukat töltő tanulók képzőhelyére.

A kedvezményes étkeztetést – a 4/2002. (II. 26.) OM rendelet előírása alapján - amennyiben lehetséges, meleg étel formájában kell biztosítani. Ennek módja lehet például a munkahelyi étkezde, munkahelyi büfé, ételrendelés, illetőleg szomszédos étteremben történő étkeztetés is.

Amennyiben a meleg étkeztetés megoldása nem lehetséges, akkor hideg étkeztetést kell biztosítani. A hideg étkezés megvalósulhat saját büfében, illetve külső kereskedelmi üzletben történő élelmiszer vásárlásával.

Amennyiben a kedvezményes étkeztetést természetbeni hozzájárulással teljesítik, annak formája az olyan étkezési jegy, illetve étkezési utalvány lehet, amely csak és kizárólag élelmiszerre, illetve étkezésre használható fel. A korábbi években erre a célra az Erzsébet utalványt használták a gyakorlati képzők. Ez az utalvány az idén megszűnt, de most is található a piacon a fenti célnak megfelelő utalvány, mely kizárólag élelmiszerre, fogyasztásra kész ételre váltható be.

Az említett juttatások a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 1. számú mellékletének 4.37. pontja alapján az összeg nagyságától függetlenül adómentesen nyújthatóak.

2019-06-25

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Iratkozzon fel a Saldo hírlevelére
és mi naprakészen tartjuk adóügyekben!