Továbbra is vásárolhatunk élelmiszert SZÉP kártyával - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Kérdése van? 06-30-237-9822
Cikkek, hírek

Továbbra is vásárolhatunk élelmiszert SZÉP kártyával

szép kártya

szep_kartya_02.jpg

A SZÉP kártya alszámlái 2022. december 31-éig változatlanul átjárhatóak.

  1. február 1-től SZÉP kártya felhasználásával már hideg élelmiszer is vásárolható. A SZÉP kártyán lévő egyenleg élelmiszer vásárlásra történő elköltésére május 31-éig bezárólag lett volna lehetősége a magánszemélyeknek. Ezen időpontot a 162/2022. (IV.28.) Korm. rendelet július 1-éig meghosszabbította, vagyis a magánszemélyeknek július 1-éig lesz lehetőségük élelmiszert vásárolni SZÉP kártyával.

Egy korábbi jogszabály módosítás lehetővé tette azt is, hogy a SZÉP kártya birtokosok 2022. december 31-éig bármely alzseb felhasználásával kiegyenlíthetik a cél szerinti vásárlásaik értékét. Így 2022. december 31-éig a szálláshely, vendéglátás, illetve a szabadidő alszámlákra befizetett teljes összeg – a cél szerinti szolgáltatások mellett – akár élelmiszer vásárlásra is fordítható függetlenül attól, hogy mikor került az átutalásra a magánszemélyek részére.

A SZÉP kártyán elhelyezett összegnek lejárati ideje nincs, így azzal magánszemély az egyenlege erejéig szabadon rendelkezhet, a cél szerinti vásárlások értékét szabadon kiegyenlítheti. Azonban a SZÉP kártya kibocsátója a kártyabirtokos magánszemély részére külön díjat számíthat fel, ha az átutalt összeget az utalás évét követő második naptári év május 31-éig nem használja fel.

2022-05-04

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Legyen mindig naprakész és értesüljön a legfontosabb változásokról!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!