Várható módosítások a részmunkaidős foglalkoztatáshoz kapcsolódó bértámogatás rendszerében - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Cikkek, hírek

Várható módosítások a részmunkaidős foglalkoztatáshoz kapcsolódó bértámogatás rendszerében

bértámogatás igénylés részmunkaidős foglalkoztatás

Figyelem, ez a cikk több mint egy éve nem frissült!

A munkahelyvédelmi akcióterv keretében meghirdetett bértámogatás további kedvező módosítását jelentette be a Kormány, mely rendeleti szinten még ugyan nem került kihirdetésre, de lényegesebb elemeit röviden összefoglaljuk.
A Kormány bejelentése szerint, ha a kieső munkaidő 75 %, abban az esetben is lehet majd igényelni a támogatást, ez azt jelenti, hogy a teljes munkaidő napi 2 órára való csökkenése esetén is jár a támogatás.
Az igényléseket egyszerűsítik, nem kell bemutatni a gazdasági nehézségek okát. A munkaszerződések módosítását, a csökkentett munkaidőről és az egyéni fejlesztési időről szóló megállapodásokat nem kell egyenként minden munkavállalóval megkötni, a munkaszerződések a kormányrendelet erejénél fogva módosulni fognak.
A támogatás mértékének meghatározásánál a kérelem benyújtásának napjára vonatkozó alapbért veszik figyelembe, nem a veszélyhelyzet idején érvényes távollétidíjat.
A bértámogatás kiterjed, a távmunkára és az otthoni munkavégzésre, a munkaerő-kölcsönző cégekre, valamint az egyesületek és civil szervezetek közül azokra, amelyek nem részesülnek a költségvetési támogatásban. Azok a társaságok, akik uniós forrásból bérjellegű támogatásban részesülnek, állami bértámogatásban nem részesülhetnek.
A vállalkozások számára lehetőség nyílik kilenc havi bérköltségnek megfelelő 0,1 százalékos kamatozású, kétéves futamidejű, munkahelymegtartó hitel igénylésére.
A támogatott munkavállalókat a folyósítás ideje alatt nem lehet rendkívüli munkavégzésben foglalkoztatni, de a létszámtartási kötelezettség is csak rájuk vonatkozik, nem a teljes alkalmazotti állományra.

2020-04-22

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Iratkozzon fel a Saldo hírlevelére
és mi naprakészen tartjuk adóügyekben!