A gazdaságvédelmi akcióterv második üteme - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Cikkek, hírek

A gazdaságvédelmi akcióterv második üteme

akcióterv gazdaságvédelem kormány

Figyelem, ez a cikk több mint egy éve nem frissült!

A veszélyhelyzet gazdasági hatásait ellensúlyozó gazdaságvédelmi akcióterv hétfőn induló második szakasza öt pillérből áll, melynek alapvető célja a munkahelyek megőrzése, a munkahelyteremtés, a kiemelt ágazatok támogatása, a vállalatok finanszírozása továbbá a családok és a nyugdíjasok védelme.

  1. Munkahelyek megőrzése érdekében azokat a munkaadókat, amelyek a veszélyhelyzet miatt részmunkaidőben történő foglalkoztatás bevezetésére kényszerültek, a Kormány bértámogatásban részesíti, melyet a munkaadók a munkaügyi hivatalnál igényelhetnek. A bejelentés értelmében ez „a bértámogatás egy speciális magyar formája lesz”. 
  2. A gazdaság újraindítása érdekében az új munkahelyek megteremtést mintegy 450 milliárd forint értékben beruházási támogatással segíti a Kormány.
  3. A turizmus, építőipar, film- és kreatívipar, mezőgazdaság, egészségipar, élelmiszeripar, építőipar, logisztika, közlekedés újraindítása érdekében szintén támogatást biztosít a Kormány.
  4. Vállalatok finanszírozásához kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak magyartulajdonban lévő vállalkozásoknak. 
  5. A család- és nyugdíjasok védelmében négy részletben visszaépítésre kerül a 13. havi nyugdíj. 2021 februárjában, majd 2024-ig minden évben a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti nyugdíjat fognak kapni.

A gazdaságvédelmi akcióterv részleteinek kihirdetését követően, a részletekről, a bértámogatás igényléséről tájékoztatjuk ügyfeleinket.

Kísérje figyelemmel hírleveleinket, Heti Hír-Adónkat!

2020-04-07

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Iratkozzon fel a Saldo hírlevelére
és mi naprakészen tartjuk adóügyekben!