Hatósági ellenőrzést megelőző auditok, adóügyi átvilágítások - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Adótanácsadás

Hatósági ellenőrzést megelőző auditok, adóügyi átvilágítások

Ellenőrzésre folyamatosan szükségünk van, hogy biztosak lehessünk abban, jól, a hatályos jogszabályoknak megfelelően végezzük-e a dolgunkat. Átvilágításra, auditra pedig 1-2 évente, esetleg egy komolyabb változás előtt, vagy épp azt követően, de a hatósági ellenőrzést megelőzően mindenképp szükségünk van!

Az átvilágítások során a Saldo adószakértői az adózó üzletmenetével, valamint a hatályos jogszabályokkal összhangban alaposan átvizsgálják az adózó adóügyi tevékenységét, kiszűrik az esetleges ellentmondásokat, felhívják a figyelmet az adóügyi kockázatokra, esetlegesen adókülönbözetet és/vagy adótöbbletet is megállapíthatnak. Az auditot követően, az adózó képviselőivel való konzultáción pedig javaslatot tesznek a további hatékony és kockázatmentes ügykezelésre vonatkozóan.

Különösen fontos információt ad a vállalkozások és intézmények vezetőinek egy független adószakértői audit eredménye akkor, amikor egy hatósági ellenőrzésre való felkészülés kritikus és stresszes időszakában szükséges döntést hozniuk.

Az átvilágítások módszertana a vizsgált adónem típusától, a vizsgált időszaktól, valamint az adózó méretétől függ. Az adónemeket illetően az ÁFA, a TAO, az SZJA és a TB/bérügyi auditok a leggyakoribbak.

Milyen esetekben javasolt adóügyi átvilágítást kezdeményezni?

  • Adóhatósági ellenőrzést megelőzően – akár adóhatóság előtti képviselet igénybevételével; 
  • Cégvásárlás, cégeladás, cégátalakulás esetén;
  • Adóügyi kockázatok feltárása céljából;
  • Adókülönbözetet okozó vagy rossz adóügyi gyakorlatot jelző információk ismeretében;
  • Szervezeti struktúra átalakításából eredő adóügyi változások esetén;
  • Stb.

Amennyiben

  • hatósági ellenőrzésre készül vagy
  • tulajdonos/cégvezető/pénzügyi vezető váltás történt, esetleg
  • bizonytalan vállalkozása, intézménye adóügyeiben,

úgy keresse kollégáinkat és bizonyosodjon meg a Saldo adószakértőinek segítségével könyvelése jogszabályi megfelelőségét illetően.

Kérdése van adóügyi átvilágítással kapcsolatban? Akkor is várjuk megkeresését, szakértőink állnak rendelkezésére.

Érdekeli az adótanácsadási szolgáltatás?

Szolgáltatások

Rólunk mondták

Ezúton szeretném megköszönni a szakmai kiadványokat, melyeket mellékelten megküldtek részemre. Köszönöm továbbá, hogy tevékenységükkel hozzájárulnak az adózók hiteles tájékoztatáshoz és jogkövető magatartásuk kialakításához.

dr. Asztalos Zsuzsa - főosztályvezető-helyettes, NAV Központi Irányítás

Miért a Saldót választottuk? A legfontosabb szempont az volt, hogy ha hirtelen kell dönteni fontos szakmai kérdésekben, Önök rögtön elérhetőek és felkészült szakembereik segítenek megválaszolni a kérdéseinket. Munkájukat ezúton is köszönjük!

Bucsi László, Nopet Kft.

A Saldo tanácsadási szolgáltatását azért választottam, mert magas szakmai tudással rendelkező tanácsadó kollégákkal dolgoznak, képzéseikből is szakkönyveikből sokat lehet tanulni és hasznosítani és nem utolsó sorban az éves tagdíj összege megfizethető.

Nyilas Ildikó, pénzügyi- és számviteli irányító, Grow Group Palánta Kft.

Csak csodálni tudjuk, hogy mind a telefonos, mind az írásban történő kérdéseinkre milyen gyorsan, nagy szakértelemmel tudnak válaszolni. Úgy gondolom, nagyon-nagyon megéri az éves díjuk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Bacsek Éva, Financial Manager, Industrial Technique Hungary Kft.

A SALDO 2009-ben nagy segítségünkre volt a teljes és átfogó APEH vizsgálatot követő jogorvoslati szakaszban, melyben cégünket képviselte az Adóhatóság előtt. A precíz és szakmai munkájukkal jelentős költségektől mentették meg az RM-Royal Motor Kft-t.

Horváth Miklós, Ügyvezető igazgató, RM-Royal Motor Kft.

A SALDO Zrt. adószakmai ügyekben tanácsaikkal jelentősen csökkentik a bonyolult szerződéses kapcsolatainkból származó adókockázatot. A szakmailag megalapozott eljárásuknak köszönhetően sikerrel védtük meg a hatóság szerint téves jogalkalmazásunkat.

Dr. Horváth Gyula, Vezérigazgató, Balatoni Hajózási Zrt.

A Katona hosszú évek óta partnere a Saldonak. A vállalkozásunk gazdálkodásával kapcsolatban több területen kértünk tanácsot vagy segítséget a törvényi változások értelmezésében, ezért együttműködésünket a további években is folytatni szeretnénk.

Dely Katalin, gazdasági igazgató, Katona József Színház

1983 óta állok kapcsolatban a Saldo tanácsadó szolgáltatásával. Az utóbbi években különösen adótanácsadóik adnak értékes információkat a jogszabályok értelmezéséhez. Köszönjük eddigi munkájukat és reméljük, hogy még sokáig együtt dolgozhatunk!

Pogány Éva, Szuper Print Kft.

Releváns cikkek

Összes olvasása

Iratkozzon fel a Saldo hírlevelére
és mi naprakészen tartjuk adóügyekben!