Őszig adómentesen adható a távmunkához kapcsolódó költségtérítés - Saldo Zrt. - Saldo Zrt.
SALDO Zrt. logo
Kérdése van? 06-30-237-9822
Cikkek, hírek

Továbbra is adómentes a távmunkához kapcsolódó költségtérítés

adómentes juttatás költségtérítés távmunka veszélyhelyzet

Őszig meghosszabbították a veszélyhelyzettel összefüggő intézkedéseket, melybe a távmunkával kapcsolatos szabályok és a szakképzési hozzájárulás-fizetési kedvezmény is beletartoznak.

A 2021. május 22-én hatályba lépett 271/2021. (V.21.) Korm. rendelet a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályvesztéséig, tehát a 2021. évi őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napig, meghosszabbította többek között a veszélyhelyzet során a távmunkával kapcsolatos szabályok alkalmazásáról szóló 487/2020. (XI.11.) Korm. rendelet, és a veszélyhelyzet ideje alatt igénybe vehető szakképzési hozzájárulás-fizetési kedvezményről szóló 22/2021. (I.28.) Korm. rendelet hatályát is.

Ez azt jelenti, hogy változatlan feltételekkel a nyári hónapokban is adható lesz az adómentes távmunka átalányköltségtérítés, de azt is jelenti, hogy a béren kívüli és egyes meghatározott juttatások, valamint a kamatkedvezmény estében továbbra sem kell a kifizetőnek szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettséggel számolnia.

Fontos, hogy a kihirdetett Korm. rendelet nem érinti a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény 40. §-át, mely a Szép-Kártya juttatások általános szabályaitól történő eltérésekre vonatkoznak, így jelen pillanatban is hatályos az a szabály, hogy június 30-át követően az adóévre figyelembe veendő mérték 450.000 forintra csökken vissza, és a juttatások értéke után a kifizetőt szociális hozzájárulási adó is terheli majd.

2021-06-09

Adótanácsadásra van szüksége? Cége nehezen boldogul a számviteli,
munkaügyi problémákkal? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Releváns cikkek

Összes olvasása

Legyen mindig naprakész és értesüljön a legfontosabb változásokról!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!